«Yog` va moylar texnologiyasining nazariy asoslari» fanidan ma’ruzalar matni oziq-ovqat texnologiyasi fakulteti 5541100 – «Oziq-ovqat texnologiyasi» (yog`-moy mahsulotlari bo`yicha) yo`nalishida ta’lim olayotgan bakalavrlar uchun, o`quv rejasiga asosan 54 o`quv soati hajmida o`qishga mo`ljallab, tayyorlangan 27 ta ma’ruzani o`z ichiga oladi.
Ma’ruzalar matni yog` - moy korxonalariga keltirilayotgan moyli xom ashyolarni saqlash, tozalash, chaqish, forpresslash, ekstraksiyalash jarayonlarining, moylarni rafinatsiyalash, gidrotatsiyalash, gidrogenizatsiyalash jarayonlarini, hamda margarin, mayonez, yog` kislotalari, glitsirin, sovun ishlab chiqarish jarayonlarining nazariy asoslarini o`rgatadi.